Lite produktutveckling & en tröja till äldstingen

Jag fick för lite sedan en förfrågan om en beställning på två mepsar (mösskepsar). Den ena till en liten och den andra till en lite större. Personen i fråga ville att båda skulle vara i hjälmmodell för att täcka öronen ordentligt. Jag insåg att jag ju faktiskt har ett mönster som jag ritat upp sedan tidigare som inte blir så bebisaktigt till de "lite större" mindre barnen. Så fram med det och göra en "prototyp" till lillherrn. Den blev ok, användbar, men inte någon fullträff, jag måste bland annat jobba bort "hornet" framtill ;-). Ja den där spetsen ni ser mittemellan mitt på huvudet och sömmen innan kepsen tar vid. Inte så snygg ;-). Beställaren gillade i alla fall modellen som grund, så det blir den vi kör på och jag har redan fixat förändringarna till det bättre. Nu fick ju lillherrn en mössa på köpet.
 
Tyg: JNYdesigns cirkelstjärnor, turkos tunn fleece invändigt från slaktad Rustafilt. Storlek 50.
 
Mina barn spelar inga instrument. Äldsta sonen samlade ihop till en Elgitarr genom jultidningsförsäljning förra året. Han kan dock inte spela, bara föra oväsen. Men han är ändå min "lilla" Rockstar. Så det här tyget kändes som att det kunde passa honom. Och jodå, det gick hem! Glädjande nog upplever jag nu att det kommer fler och fler tyger för lite större barn som han faktiskt gillar. Vilket innebär att jag återigen får sy lite mera även till honom. Vi kom överens om en tröja med röda kantband. Grönt och rött är två färger som passar honom väldigt bra. Och även om grunden i tröjan är svart, så är det ett färgglatt tyg ändå tack vare de röda och gula inslagen framför allt. Vi är båda nöjda och i dagarna har jag lovat mina tre "stora" söner att vi ska genomföra några syprojekt tillsammans. Först ut är 10-åringen. Vi ska sy en collegetröja tillsammans. Har sett ut mönster och tyg. Nu ska det bara ritas och klippas, sedan ska han få sy huvuddelen av den, och jag vägleda/hejja på.
 
Tyg: tror det heter just Rockstar och är köpt genom Strömming design. Eget tröjmönster i stl 146 till 10-åringen.

Färgsprakande höst

Ah, försökte gör en uppdatering med text via mobilen, men lyckades radera allt, så nu tar vi det via datorn i stället. Den här gången presenterar jag två beställningar med härlig färgglädje. Den första ut består utav en mor-dotter matchning utav vändbara mössor. De är alltså exakt likadana med elefanter på ena sidan och tvättbjörnar på den andra. Lite gladmössor helt enkelt. Mössorna är överlämnade och lilltjejen skulle ha på sig sin mössa på stört, men det stod simning på schemat så det var inte riktigt läge ;-)
 
Tyg: elefanter & tvättbjörnar genom en Facebookgrupp, men är ganska säker på att tygerna ursprungligen kommer från Michas Stoffecke. Storlek 52/54 samt 48/50 till mor och dotter. Eget mönster.
 
Beställning nummer två innehåller ett färgsprakande set. Det här är en beställning ifrån en nyfunnen vän. Vi träffades på en kryssning för ungefär en månad sedan och när hon fick adressen till min blogg och kikade in där blev hon helt såld. Hennes egna ord ;-) Så en beställning lovade hon skulle komma och mycket riktigt gjorde det så också. Så det blir en fin liten kille i dessa kläder som man blir glad utav. Kläderna levererades vid djurparken i söndags och jag har fått meddelande om att de är till belåtenhet. Jag tycker de här muddbyxorna med fickdetaljer är riktigt roliga att göra (till skillnad från vanliga simpla) lite merjobb, men väl värt det som sagt.
 
Tyg: cirkelstjärnor från JNYdesign, svart Hilcovelour från Tygpyssling samt röd mudd från Stoff & Stil. Storlek 86 i egna mönster (byxorna har ju utvikbara muddar och kommer nog kunna användas lite längre).
 

Smått & gott

Mellan beställningar och annat så har det även slunkit in lite "småprojekt". Bland annat den lilla sångtärningskuben nedan. Den är i formatet 10x10x10 cm och till den passade mina 10x10 cm lappar perfekt, då blir tyget lagom sträckt. Den stannar inom familjen. Jag har tre skumgummikuber till som jag tänkte ta efterhand också. Till den här kan vi i alla fall sjunga:
Bä, bä, vita lamm
Små grodorna
En liten båt (eller annan sjö/båtrelaterad visa)
En elefant balanserade
Blinka lilla stjärna
Krokodilen i bilen (som är en favvis här hemma)
 
Tygsnuttarna kommer från Liandlo, Znok design m fl.
 
Vid en syträff hemma hos en syvän i våras någon gång så hade en annan syvän ett projekt med att sy en vagndyna till en Urban Jungle. Eftersom vi själva har just en sådan vagn så blev jag sugen på att sy en själv. Och frågade om jag möjligen kunde få ta del utav hennes mönster. Vilket inte kändes det minsta självklart eftersom hon fått slita ganska hårt för att få till det. Som tur är har jag underbara syvänner så jag fick ta del av det och kommer GIVETVIS aldrig missbruka det förtroendet. Och tro mig, även om jag fick till ett eget mönster kommer jag ALDRIG ta beställningar på dynor.
 
För vilket meck! Maskinen protesterade mot den 1,5 cm tjocka skumgummikärnan och knapphål fick jag lösa på mitt egna lilla vis. Jag gjorde det heller inte lätt för mig genom att välja en lite tjockare Minky som är strechig på ena sidan och ett vanligt vävt tyg på andra sidan. Plus att jag ville att ytan nere vid fötterna skulle vara lätt att torka av smut ifrån så jag använde en följsam men ändå styv tjockare plast längst ner. Kan säga att tygerna har dragit sig lite och precis när jag var klar var jag faktiskt väldigt missnöjd med resultatet. Men väl i vagnen kändes det helt ok och tanken är att den mjuka sidan skall vara framme nu vintertid i alla fall. Så får vi se hur det blir sedan. Det lila stjärntyget matchar nästan perfekt i färg till sufflettens insida samt sittytan i vagnen som nä ändå döljs. Jag har redan bestämt för mig för att försöka sy en dyna till, men med tunnare vadd mellan i stället.
 
Tyger: minky med "bubblor" & "plast" shoppad genom Husqvarna tyger & symaskiner, stjärntyget från Jofotex, skumgummi på metervara från internet.
Kategori: Gott & Blandat Taggar: Urban Jungle, barnvagn, minky, sittdyna, sångkub, sångtärning;